Translate

Τετάρτη 12 Μαΐου 2021

Το νεκροταφείο της αμυντικής μας βιομηχανίας




Πώς το Ελληνικό Δημόσιο οδήγησε σε αφανισμό τους εγχώριους οπλοκατασκευαστές

Aφορμή για όσα θα αναλύσουμε παρακάτω αποτελεί μία τουρκική ιδιωτική οπλοβιομηχανία, η Hatsan.

Η εταιρία, παραγωγός εξαιρετικών αεροβόλων και υποφερτών λειόκανων πυροβόλων όπλων, άρχισε τη διάθεση του πρώτου της ραβδωτού τυφεκίου 22LR.

Πρόκειται για ένα επαναληπτικό με σύστημα κινητού ουραίου, που τροφοδοτεί από γεμιστήρες των πέντε ή 10 φυσιγγίων. Προορίζεται για σκοποβολή και κυνήγι (στην Τουρκία επιτρέπεται η κατοχή τέτοιων όπλων) και τιμάται περίπου στα 350 ευρώ.

Η χαμηλή τιμή γίνεται δελεαστικότερη από την καλής ποιότητας τουρκική καρυδιά, που δύσκολα συναντά κανείς σε αυτή την κατηγορία.

Οι αρθρογράφοι στα διεθνή μέσα που λαμβάνουν το press kit της Hatsan πληροφορούνται ότι το νέο τουφέκι «δανείζεται» τα λειτουργικά του χαρακτηριστικά από το διάσημο τσεχικό CZ452 (το οποίο δε παράγεται πλέον) και αποτελεί μια εξαιρετική εναλλακτική για όσους αναζητούν ένα προσιτό και ακριβές 22άρι τουφέκι για κυνήγι και ψυχαγωγική σκοποβολή.

Τους ευχόμαστε καλή εμπορική επιτυχία και λυπούμαστε που δεν επιτρέπεται να αγοράζουμε τέτοια όπλα στη χώρα μας. Ειδάλλως θα προτιμούσαμε τα προϊόντα των «καλών γειτόνων».


Αντίθετες διαδρομές… Η άνοδος της τουρκικής Hatsan και η πτώση της ΠΥΡΚΑΛ

Η Hatsan Ιδρύθηκε το 1976, τότε περίπου που εμείς αναγκάζαμε την ΠΥΡΚΑΛ σε οικονομικό μαρασμό, ώστε ο μακαρίτης ευπατρίδης από το Μέτσοβο να «στήσει» με την Η&Κ το πρώτο μεγάλο φαγοπότι.

Η ελληνική ιδιωτική γραμμή παραγωγής των FN FAL έκλεισε για να αγοραστούν G3/MG3.
Το έργο του συνέχισε ο «μεγάλος με το ζιβάγκο», που έχτισε το βροντόσαυρο της ΕΒΟ στην εκλογική του περιφέρεια και… τα υπόλοιπα τα γνωρίζετε.

Την ίδια περίπου εποχή η Hatsan αντέγραφε τεχνολογία από τη Beretta και κατασκεύαζε τα πρώτα της ανταλλακτικά όπλων με ίδια κεφάλαια και αναπτυξιακά δάνεια. Αργότερα συναρμολογούσε απλά κυνηγετικά μονόκαννα και δίκαννα, σαν αυτά που βιοτέχνες, όπως οι Λέντζης και Κύργιας, έφτιαχναν στην Ελλάδα μέχρι τα μέσα του 20ού αιώνα. Προτού δηλαδή τους «στραγγαλίσει» το κράτος, αφαιρώντας τους την άδεια να συναρμολογούν όπλα.

Γιατί, αν δε σας το έχουν πει, στη χώρα αυτή δεν επιθυμούμε να παράγονται όπλα. Ούτε για το εσωτερικό ούτε για εξαγωγές. Τι δηλαδή, να χαλάσουμε τις δουλειές με τις ελβετικές τράπεζες;
Η Hatsan σήμερα

Είναι μια δυναμική, εξαγωγική επιχείρηση με διεθνή παρουσία. Πρωτοπορεί σε έρευνα και ανάπτυξη νέων τεχνολογιών στα αεροβόλα. Είναι πλήρως καθετοποιημένη, κατασκευάζοντας η ίδια όλα τα μέρη και ανταλλακτικά για τα προϊόντα της. Διαθέτει εγκαταστάσεις 35.000 τετραγωνικών μέτρων και απασχολεί 650 εργαζομένους.



Είναι πιστοποιημένη με πρότυπο ISO 9001 και χρησιμοποιεί εργαλειομηχανές CNC (τεσσάρων και πέντε αξόνων). Παράγει για εταιρίες όπως οι Winchester, Walther, Daisy Arms και έχει ιδρύσει τη δική της θυγατρική Hatsan USA, που δραστηριοποιείται στις ΗΠΑ.

Το 90% της παραγωγής της εξάγεται, συμβάλλοντας στον ετήσιο τζίρο των 10.000.000.000 (μη κουράζεστε, 10 δισ. γράφει) της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας.
Και εμείς

Βρισκόμαστε στο 2021 και ακόμη ακούω διακηρύξεις, επιθυμίες, μέχρι και προσευχές για επενδύσεις στην Ελλάδα. Με ποιο τρόπο; Ούτε και οι ίδιοι που το επιθυμούν δεν γνωρίζουν. Ίσως η λαϊκή ρήση να το αποδίδει πιο μεστά: «Κάθε πέρυσι και καλύτερα».

Υφίσταται ακόμη μία στοιχειώδης βιομηχανία παραγωγής πυρομαχικών και κάποιες ικανότητες σχεδιασμού και παραγωγής όπλων στην Ελλάδα. Κάθε φορά που υπογράφεται ένας νόμος ή μία υπουργική απόφαση, αντί να διευκολύνει και να προσαρμόζεται με τα νέα δεδομένα, όπως αυτά ισχύουν σε άλλες χώρες, αντιθέτως σπρώχνει στον αφανισμό το αντικείμενο όπλο – και ό,τι άλλο γύρω από αυτό. Απτό παράδειγμα αυτής της διωκτικής μανίας είναι ότι στον νόμο περί όπλων «επιτρέπεται η κατασκευή όπλων, όσων επιτρέπεται και η εισαγωγή τους».

Φυσικά, με άδεια του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (η οποία ποτέ δεν δίδεται). Αντιθέτως, στην υπουργική απόφαση 3009/2/176-α’ του ίδιου υπουργείου:
«Απαγορεύεται η κατασκευή μακρύκαννων όπλων της κατηγορίας Β’ (δηλαδή και των κυνηγετικών, εκτός των άλλων), ενώ η εισαγωγή τους επιτρέπεται». Υπάρχουν πολλά παραδείγματα αντιθέσεων μεταξύ του συνόλου του νόμου.

Τίθεται το σοβαρό θέμα αθέμιτου ανταγωνισμού υπέρ των επιχειρήσεων του εξωτερικού.
Ακόμη και αν παραβλέψουμε ότι μια υπηρεσία του κράτους αυτοαναιρείται, οφείλουμε να δούμε πώς μεροληπτεί κατά των Ελλήνων και να σταματήσουμε τον αποκλεισμό των ντόπιων επιχειρήσεων από την αγορά. Περιμένουμε να έρθουν «μεγαλοεπενδυτές» να αγοράσουν τα κουφάρια της κομματικής κακοδιαχείρισης της αμυντικής μας βιομηχανίας, όταν ταυτόχρονα καταδιώκουμε τους Έλληνες που θέλουν να επενδύσουν στην οπλοκατασκευή.

Αν δεν επιτρέψουμε σε κάθε νόμιμη παραγωγική δραστηριότητα να ανθίσει, από πού θα έρθει η περίφημη ανάπτυξη;


Οι «οπλοπώλες» και τελευταία ελπίδα το ΣτΕ

Σήμερα, 11 Μαΐου 2021, αναμένουμε να γίνει η εκδίκαση της ένστασης των επαγγελματιών του κλάδου «οπλοπωλών, επισκευαστών και βιοτεχνών» ΠΕΒΕΚΕ (είπαμε… στην Ελλάδα δεν επιτρέπεται να υπάρχουν οπλοκατασκευαστές). Έπειτα από δεκαετίες εξοντωτικών πιέσεων, σπρώχνονται με υπουργική απόφαση σε οικονομικό αφανισμό.

Με μια μονοκοντυλιά που δεν θα «περνούσε» ποτέ ως νομοσχέδιο από κοινοβουλευτικό έλεγχο, αυτό που μέχρι τα μέσα του 2020 ήταν το ασφυκτικότερο νομικό πλαίσιο διακίνησης και κατοχής όπλων στην Ε.Ε. έγινε… απλά ανυπόφορο. Καρεκλοκένταυροι, που δεν έχουν παράξει ένα ευρώ στη ζωή τους, επιβάλλουν περιορισμούς σε έναν επαγγελματικό κλάδο που πλέον δεν αντέχει να υποχωρεί και κινείται δικαστικά κατά του Δημοσίου.

Δεν χρειάζεται κάποια «ανακάλυψη του τροχού».

Αρκεί το ΣτΕ να απαιτήσει να συμμορφωθούν οι διάφοροι… μανδαρίνοι των υπουργείων να ακολουθήσουν επιτέλους το ευρωπαϊκό κεκτημένο (η Ευρώπη σκέφτεται νωρίτερα από τα κράτη-μέλη και ενσωμάτωσε την οδηγία 91/477, 2008/51 & 2017/853 για τα όπλα σε μία).

Είναι μία καλή ευκαιρία να αναμορφώσουμε το νομικό πλαίσιο σε αυτή τη βάση, δημιουργώντας ένα σύγχρονο ψηφιακό περιβάλλον διευκόλυνσης της επιχειρηματικότητας. Αλλά αυτό απαιτεί και στελέχη του Δημοσίου που θα έχουν επάρκεια και γνώσεις, ώστε να συμβαδίσουν.Η ΠΥΡΚΑΛ όταν ήταν παραγωγική.
Οι εξοπλισμοί και τα «πάρκα»

Παράλληλα, προφανώς ασύνδετα με τα παραπάνω, η χώρα αναμένεται να ξοδέψει στα προσεχή χρόνια 25 και πλέον δισεκατομμύρια ευρώ σε εξοπλισμούς.

Ανάμεσά τους και 700.000.000 – 800.000.000 ευρώ για φορητό οπλισμό, που, όπως φαίνεται, θα καταλήξουν στα ταμεία των νεόκοπων φίλων μας από το Ισραήλ.

Σε μια συγκινητική και βαθιά συμβολική κίνηση, πρόσφατα ο πρόεδρος της κυβέρνησης επισκέφτηκε το εργοστάσιο της ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ στον Υμηττό και ανακοίνωσε ότι θα μετατραπεί σε πάρκο και γραφεία για να εξυπηρετεί το Δημόσιο.

Ελπίζουμε να προβλέψουν και μπόλικα παρτέρια με λουλούδια. Θα ταιριάζουν στο… νεκροταφείο της αμυντικής μας βιομηχανίας.

ΠΗΓΗ: NEWS

ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ 6199/2015 ΣΥΝΕΠΩΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΨΗΦΟΘΗΡΙΑ.

6.0 ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ

6.1. Θα δημιουργηθούν ειδικές υποδομές όπου οι ερευνητές θα μπορούν να υλοποιούν με άνεση τις έρευνες/-πειράματα καινοτομικά. Αξιοποίηση των αποτελεσμάτων.
6.2. Θα δημιουργηθούν ειδικά σχολεία για παιδιά με υψηλά νοητικά επίπεδα ούτως ώστε να αναπτύξουν ορθά τις δυνατότητες τους.
6.3. Θα εγκατασταθούν καινοτόμα προγράμματα και σοβαρά δίκτυα σε όλα τα τριτοβάθμια εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Ελλάδα, έτσι ώστε με τα ειδικά προγράμματα να μπορέσουν να χρηματοδοτηθούν οι νέες καινοτομίες, δημιουργίες, τεχνολογίες και άλλες εξελίξιμες μορφές προϊόντων, έτσι ώστε τα παραγόμενα προϊόντα να διατίθενται αμέσως στο εμπόριο για περαιτέρω αμοιβαίο όφελος του εκπαιδευτικού προγράμματος, τους μαθητές που φοιτούν, τους καθηγητές που διδάσκουν και κατ’ επέκταση της Ελλάδος, των Ελλήνων και του Ελληνισμού γενικότερα, με τέτοιο τρόπο ώστε μέχρι το δέκα (10 %) τοις εκατό των δικαιωμάτων να επιστρέφει πίσω στο ίδρυμα/ σχολείο από όλες τις εμπορικές δραστηριότητες που θα προωθηθούν με τα νέα προϊόντα και τις τεχνολογίες και έτσι αυτά τα σχολεία/ ιδρύματα να δημιουργούν δικούς τους μηχανισμούς αυτοχρηματοδότησης για να λειτουργούν απρόσκοπτα.
6.4. Θα συσταθεί ειδική επιτροπή άμεσων αδειοδοτήσεων για επενδύσεις ειδικά σε καινοτόμες τεχνολογίες ώστε να ωφεληθεί άμεσα όλη η κοινωνία.

7.0. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ – ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Η βιομηχανία θα δομηθεί να παρέχει αυτάρκεια σε όλους τους τομείς. Αυτό θα επιτευχθεί λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις παγκόσμιες συνθήκες για πιθανές συνεργασίες, εκτέλεση σχεδίων και επενδύσεων στους πιο νευραλγικούς τομείς.
7.1. Η βιομηχανία θα δομηθεί πάνω στο πλαίσιο της τεχνολογίας αιχμής του σημερινού παγκόσμιου γίγνεσθαι με προοπτική την ανάπτυξη πρωτοπόρων και καινοτόμων τεχνολογιών οι οποίες ως ευρεσιτεχνίες βρίσκονται στα χέρια της Ελλήνων Πολιτείας καθώς επίσης θα κληθούν οι απανταχού Έλληνες πολίτες, επιστήμονες, εφευρέτες για να προσφέρουν τις γνώσεις τους και την ευφυΐα που έχουν κληρονομήσει από το γένος μας, στην Ελλήνων Πολιτεία.
7.2. Η βιομηχανία θα στηριχθεί στις πρώτες ύλες, που βρίσκονται στην Ελληνική γη.
7.3. Δίδεται ιδιαίτερη βαρύτητα στον εξορυκτικό και μεταλλευτικό κλάδο για να υπάρξει υποδομή παραγωγής των πρώτων υλών, που είναι αναγκαία για την βιομηχανική δραστηριότητα. Θα δοθεί ιδιαίτερη βάση στην παραγωγή σπάνιων μετάλλων, σπάνιων γαιών που βρίσκονται στην Ελληνική γη καθώς και η εκμετάλλευση τους.
7.4. Ειδικές μονάδες για καλύτερους τρόπους μεγιστοποίησης της εκμετάλλευσης, ειδικά βελτιωτικά και προστατευτικά μέτρα για τους βιοτικούς, αβιοτικούς, ενεργειακούς ή/ και εν δυνάμει φυσικούς πόρους όπως αυτοί κατηγοριοποιούνται σε ανανεώσιμους και μη ανανεώσιμους: Ατμοσφαιρικός αέρας, νερό, έδαφος, φυσική χλωρίδα και πανίδα, ορυκτός πλούτος υπεδάφους, ηλιακή ακτινοβολία, φυσική ομορφιά κ.ο.κ.
7.5. Όλη η παραγωγή από τα μεταλλεία της Ελλάδος θα χρησιμοποιούνται ως πρώτη ύλη στην ελληνική μεταποιητική βιομηχανία. Δεν θα εξάγονται πρωτογενής πρώτες ύλες παρά μόνο μεταποιημένα βιομηχανικά προϊόντα, που θα περιλαμβάνουν την υπεραξία της μεταποίησης. Με αυτό τον τρόπο η Ελλάδα καθίσταται αυτάρκης και αυτοδύναμη στις βιομηχανικές πρώτες ύλες.
7.6. Για την ανταγωνιστικότητα των βιομηχανικών προϊόντων η προϋπόθεση που χρειάζεται, είναι να σταματήσει η υπερεκμετάλλευση των πόρων ενέργειας για λόγους κερδοσκοπικούς και η αναπροσαρμογή του κόστους της ενέργειας σε χαμηλότερες τιμές.
7.7. Για να υλοποιηθεί ένας τέτοιος σχεδιασμός χρειάζεται χρήση ενέργειας χαμηλότερου κόστους. Η Ελλήνων Πολιτεία είναι έτοιμη να εφαρμόσει εναλλακτικές πράσινες τεχνολογίες, οι οποίες θα είναι υψηλών προδιαγραφών με πλήρη ασφάλεια και απόλυτο σεβασμό ως προς το περιβάλλον.
7.8. Μια από αυτές τις τεχνολογίες, που θα εφαρμοστούν, είναι παραγωγή υδρογόνου μέσω ηλεκτρολυτικής διαδικασίας με χρησιμοποιούμενη ενέργεια για ηλεκτρόλυση, την ηλιακή.
7.9. Όλες οι εναλλακτικές μορφές ενέργειας που θα χρησιμοποιηθούν θα έχουν σαν κατάληξη την χρήση ελεύθερης ενέργειας, που είναι η νομοτελειακή χρήση ενέργειας για τον πλανήτη μας.
Η Ελλήνων Πολιτεία θα καταστήσει το Ελληνικό κράτος πλήρως αυτοδύναμο βιομηχανικά και ενεργειακά θέτοντας το παγκόσμιο πρότυπο εφηρμοσμένης Τέχνης του Λόγου.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΥΣΤΑΤΗ ΩΡΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΔΕΡΦΟΥΣ ΜΑΣ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ,ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΤΕΛΕΣΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΘΕΣΗ!!!
ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΕΛΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΧΥ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΟΥ.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

6977868000 - 6907847307
esymygdonias@gmail.com
isaakostas@gmail.com


ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ ΜΥΓΔΟΝΙΑΣ FB:
https://www.facebook.com/pg/esymygdonias

ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΜΥΓΔΟΝΙΑΣ YOUTUBE
https://www.youtube.com/channel/UC1GX6dXuXx706l-nfsST_8w/videos

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:https://www.e-synews.gr

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
https://www.dropbox.com/s/pln8t496h3ro6ix/ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΕΣΥ-25-10-2015.pdf?dl=0

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
https://www.dropbox.com/s/vyaw1vtv3m8y11p/ΔΙΑΚHΡYΞΗ-ΕΣΥ-ΤΕΛΙΚΟ.pdf?=0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου