Translate

Τρίτη 18 Μαΐου 2021

Ζάκυνθος: Οσμή μεγάλου σκανδάλου αναδύεται από το Ναυάγιο, με βασικό πρωταγωνιστή τον Χάρη Θεοχάρη!

Υπόνοιες για... εκδικητική συμπεριφορά του υπουργού Τουρισμού απέναντι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και την Εκκλησία

Δόλο υφαρπαγής του Ναυαγίου και εκχώρησής του σε ιδιώτες «εκλεκτούς» διαβλέπει σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας της Ζακύνθου στις πρωτοβουλίες του υπουργείου Τουρισμού για τη δημιουργία μιας ανώνυμης εταιρίας (Ναυάγιο Ζακύνθου Α.Ε.) διαχείρισης της εκτάσεως!

Ανώνυμης εταιρίας, η οποία θα μπορεί όχι μόνο να απαλλοτριώνει γη, αλλά και με μια απλή απόφαση του διοικητικού της συμβουλίου να την παραδίδει σε αυτόν που θα επιλέξει (ή έχει ήδη επιλέξει), με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και την Εκκλησία, που κατέχει εκτάσεις γης οι οποίες γειτνιάζουν με την περιοχή, να είναι «αποκλεισμένες» από το Δ.Σ. της εταιρίας, της οποίας η έδρα θα βρίσκεται στην… Αθήνα.

Υπόνοιες εγείρονται και ως προς τα κίνητρα των μεθοδεύσεων αυτών, αφού ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης στο παρελθόν είχε τοποθετηθεί με ερώτησή του στη Βουλή υπέρ της προηγούμενης προσπάθειας «επένδυσης», μέσω της υφαρπαγής εκτάσεων από τους νόμιμους ιδιοκτήτες τους και απόδοσής τους στην εταιρία Pimana, με σκοπό την… επένδυση. Καταστάσεις που δημιουργούν και εντυπώσεις για «εκδικητική» συμπεριφορά, αφού από την αξιοποίηση του εμβληματικού αυτού «οικοπέδου» αποκλείονται τόσο η Τοπική Αυτοδιοίκηση όσο και η Εκκλησία, δυνάμεις που συνέβαλαν τα μέγιστα στην ανατροπή της προηγούμενης «προσπάθειας αξιοποίησης».

Σοβαρές κακουργηματικές κατηγορίες

Οι διαδικασίες για τη δημιουργία της ανώνυμης εταιρίας φαίνεται ότι ξεκίνησαν μετά την έκδοση του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, στις 11 Ιουνίου 2020, που επέστρεψε την υπόθεση της περίφημης αγοραπωλησίας Γ. Χάρου – Pimana στην ανακρίτρια Διαφθοράς με σοβαρές κακουργηματικές κατηγορίες για 7 άτομα που εμπλέκονται στην αγοραπωλησία.

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη αγοραπωλησία όριζε πως ο Γ. Χάρος κατείχε 15.000 στρέμματα, τα οποία πούλησε στην εταιρία. Το βούλευμα διαπίστωνε ότι η πώληση ήταν παράνομη και ότι ο Γ. Χάρος δεν είχε στην κατοχή του ούτε ένα από αυτά τα στρέμματα, εντός των οποίων συμπεριλαμβάνονταν τόσο εκκλησιαστική περιουσία, όσο και εκτάσεις περίπου 200 οικογενειών της περιοχής.

Σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζακύνθου, που ασχολήθηκε με το θέμα και στο οποίο συμμετείχε και ο βουλευτής Ζακύνθου Δ. Ακτύπης, οι τοποθετήσεις ήταν ιδιαιτέρως αιχμηρές, με τον δήμαρχο του νησιού να δηλώνει πως, παρότι πιστεύει στις προθέσεις της κυβέρνησης, δεν μπορεί να πει ότι το νομοσχέδιο εξυπηρετεί τα συμφέροντα του ζακυνθινού λαού και να ζητά απαντήσεις ως προς το γιατί «έβγαλαν τον δήμο απέξω», αφήνοντας να εννοηθεί ότι αυτό συμβαίνει διότι μόνο ένας δήμος με δυνατό δημοτικό συμβούλιο μπορεί να εμποδίσει συγκεκριμένες κινήσεις.

Πολύ πιο… αποφασιστική ήταν, όμως, η στάση της Εκκλησίας. Σε ανακοίνωσή του στις 9 Απριλίου, ο μητροπολίτης Ζακύνθου ήταν καταιγιστικός, διαβεβαιώνοντας μεταξύ άλλων ότι «τα ΝΠΔΔ Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου και Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου των Γκρεμνών ουδεμία απολύτως σχέση επιθυμούν να έχουν με την Α.Ε. του κ. Θεοχάρη, τους μετόχους της, τα κέρδη της, τις “εξαγορές” και τους πιθανούς νομείς και άρπαγες της μοναστηριακής περιουσίας, στην περιοχή άνωθεν και γύρωθεν του κόλπου του Ναυαγίου Ζακύνθου».

Ο μητροπολίτης δεν έμεινε εκεί, αλλά άσκησε εντονότατη κριτική στον Χάρη Θεοχάρη, του οποίου τη στάση έναντι της Εκκλησίας χαρακτήρισε «καθ’ υπόδειξιν» υποκριτική, αγγίζοντας τα όρια της ύβρεως, αν και επιμελώς ενδεδυμένη τον μανδύα του «δημοσίου συμφέροντος». Βάζει μάλιστα στο κάδρο και τον διευθυντή του Γραφείου του Πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη, στον οποίο, όπως τονίζει, απευθύνθηκε και ενημέρωσε αρμοδίως.

Τοποθέτηση η οποία γίνεται κατανοητή με βάση τις προβλέψεις του σχεδίου νόμου, που επιτρέπουν στην εταιρία η οποία συστήνεται να μπορεί να «απαλλοτριώνει» γειτονικές του χώρου ευθύνης της εκτάσεις. Εκτάσεις εντός των οποίων βρίσκονται διάφορες ξεχωριστές θρησκευτικές τοποθεσίες, που, όπως τονίζεται, έχουν τη δική τους ιστορική σημασία. Γι’ αυτό και ο μητροπολίτης κάλεσε τον ίδιο τον πρωθυπουργό «να μας πει και στην πράξη να αποδείξει πως η αγορά, η ασυδοσία και ο εγωισμός δεν επικράτησαν οριστικά και αμετάκλητα της πολιτικής, της ηθικής και της μνήμης στην πατρίδα μας».

«Πάτημα» για υφαρπαγή ιδιωτικών και εκκλησιαστικών εκτάσεων

Το… αυτί του κ. Θεοχάρη δεν φαίνεται να ιδρώνει ιδιαίτερα από τις σφοδρότατες αντιδράσεις στον σχεδιασμό του, αφού τα συμφέροντα από την «αξιοποίηση» του Ναυαγίου, εις βάρος ακόμη και του πολιτισμού του νησιού, είναι μεγάλα. Παρά το γεγονός ότι η ανώνυμη εταιρία θα διαχειρίζεται μόνο τις κρατικές εκτάσεις, έως και τον αιγιαλό δηλαδή, σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην παρ. 6 του άρθρου 30, η εταιρία μπορεί για την εξυπηρέτηση του σκοπού της να αποκτά εμπράγματα και ενοχικά δικαιώματα σε άλλα ακίνητα που βρίσκονται πλησίον της εκτάσεως της υπό αξιοποίηση περιοχής, με σκοπό τη διοίκηση, αξιοποίηση και εν γένει συνολική εκμετάλλευση αυτών.

Και, καθώς η «αξιοποίηση» δεν μπορεί να γίνει μέχρι το σημείο του αιγιαλού, αλλά και για να μπορέσει κανείς να φτάσει εκεί πρέπει να περάσει από την περιουσία της Ι.Μ. του Αγίου Γεωργίου, θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι θα προχωρήσει σε απαλλοτριώσεις, που μπορεί κάλλιστα να είναι υπέρ ιδιωτών, στους οποίους θα έχει παραδώσει την «επένδυση» με όρους που θυμίζουν ιδιαίτερα τα μνημονιακά «κατορθώματα» του ΤΑΙΠΕΔ.

Στην προσπάθειά του αυτή, ο κ. Θεοχάρης φέρεται ότι έχει τη στήριξη και άλλων παραγόντων της κυβέρνησης, όπως, παραδείγματος χάριν, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος στο παρελθόν είχε και αυτός ταχθεί υπέρ της καταριανής επένδυσης. Κάποιοι, μάλιστα, πιο… υποψιασμένοι θεωρούν ότι ο λόγος για τον οποίο ο κ. Θεοχάρης δεν «ανασχηματίστηκε» ήταν ακριβώς η θέλησή του να προχωρήσει η συγκεκριμένη ιστορία «αξιοποίησης» του Ναυαγίου, την ίδια στιγμή που στελέχη, όπως ο κ. Κόνσολας, που επί έτη κουβαλούσε στην πλάτη του τον Τομέα Τουρισμού της Ν.Δ., είδαν την πόρτα της εξόδου!

ΠΗΓΗ: NEWSBREAK


ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ 6199/2015 ΣΥΝΕΠΩΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΨΗΦΟΘΗΡΙΑ.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ

ΝΕΥΡΑΛΓΙΚΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΑΞΟΝΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

12.0 ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ


Βρισκόμαστε σε έναν χώρο που είναι η καθέδρα των Θεών και για μας τους ανθρώπους θείο δώρο με τον Απολλώνιο Ήλιο να λάμπει εδώ.
Με τον Ποσειδώνα να έχει μεγαλουργήσει με το υδάτινο στοιχείο που περιβάλλει τις τεράστιες ακτογραμμές μας. Πραγματικά όλοι οι άνθρωποι στον υπόλοιπο πλανήτη γαία, έχουν όνειρο να επισκεφτούν την Ελλάδα.
12.1. Έχουν προγραμματιστεί ιλιγγιώδεις επενδύσεις για χειμερινό και θερινό τουρισμό.
12.2. Θα δοθεί η ευκαιρία στον καθένα που θέλει να επισκεφτεί την Ελλάδα να το πραγματώσει.
12.3. Αυτό σημαίνει τεράστιες υποδομές, ένα τεράστιο δαιδαλώδες οδικό δίκτυο στην Ηπειρωτική και Νησιωτική Ελλάδα με μεγάλους αυτοκινητόδρομους, με συνδέσεις μεταξύ τους, με παράλληλη σύνδεση αυτών με αμαξοστοιχίες υψηλών ταχυτήτων και μεγίστης ασφάλειας καθώς και με άμεση σύνδεση των ανωτέρω με τα λιμάνια και τα αεροδρόμια.
12.4. Όλες οι πόλεις και οι κωμοπόλεις θα εξυπηρετούνται σε όλη την έκταση τους με άμεση πρόσβαση από οικολογικούς συρμούς πόλεων.
12.5. Στη χώρα της θάλασσας θα κατασκευαστούν τεράστιες μαρίνες, υπερσύγχρονες, για να δέχονται επισκέπτες από όλο τον πλανήτη και με επανδρωμένες τις γύρω περιοχές για τις αναγκαίες υποστηρικτικές υπηρεσίες.
12.6. Θα ανοιχθούν χιλιάδες παραδείσιες τοποθεσίες για φιλοξενία των επισκεπτών σε ορεινές και σε παραθαλάσσιες περιοχές ολόκληρης της Ελλάδας, πάντοτε με σεβασμό προς το φυσικό περιβάλλον.
12.7. Αυτές οι εγκαταστάσεις θα είναι ενταγμένες απόλυτα στο φυσικό περιβάλλον ούτως ώστε θα αποτελούν πρότυπα διαβίωσης των ανθρώπων, όπως αυτόνομες κατοικίες με οργάνωση κωμόπολης ή χωριού.
12.8. Όλες οι τοποθεσίες θα έχουν την καλύτερη επισκεψιμότητα και προσβασιμότητα με τα κατάλληλα μεταφορικά μέσα, οδικά, αεροπορικά, ακτοπλοϊκά κλπ.
12.9. Θα προάγεται ο ελληνικός τρόπος διατροφής, που είναι ο καταλληλότερος και υγιεινότερος για τον άνθρωπο.
12.10. Ο κάθε επισκέπτης θα υπογράφει δήλωση δέσμευσης για την τήρηση των προϋποθέσεων και κανόνων που απαραίτητα πρέπει να τηρούνται με απόλυτη ακρίβεια καθ’ όλη την διάρκεια της παραμονής του στον Ελλαδικό χώρο, όπως τον απόλυτο σεβασμό του φυσικού Ελληνικού Περιβάλλοντος, την εναρμόνιση του στους νόμους της Πολιτείας καθώς και τον απόλυτο σεβασμό των δρώμενων από τους ιθαγενής αυτόχθονες Έλληνες επί ποινής αυστηρής τιμωρίας όπως η απέλαση του με απαγόρευση την επαν’ είσοδο του στην χώρα μας δια παντός.
12.11. Θα προβάλλεται η διαβίωση του ανθρώπου σε ένα φυσικό καθαρά Ελληνικό περιβάλλον. Η υψηλοτάτη ποιότητα εξυπηρέτησης και προσφοράς προϊόντων που θα παρέχονται θα είναι το κίνητρο της ανταμοιβής του παραγόμενου έργου.
12.12. Ο τουρισμός θα είναι το μέσο επίδειξης και γνωστοποίησης της ταυτότητας της χώρας μας παγκοσμίως.
12.13. Θα γίνει παγκόσμια διαφήμιση μέσω του τουρισμού ότι η Ελλάς είναι παγκόσμια πολιτική, οικονομική, πολιτιστική δύναμη.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΥΣΤΑΤΗ ΩΡΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΔΕΡΦΟΥΣ ΜΑΣ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ,ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΤΕΛΕΣΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΘΕΣΗ!!!
ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΕΛΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΧΥ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΟΥ.


ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
6977868000 - 6907847307
esymygdonias@gmail.com
isaakostas@gmail.com

ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ ΜΥΓΔΟΝΙΑΣ FB:
https://www.facebook.com/pg/esymygdonias

ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΜΥΓΔΟΝΙΑΣ YOUTUBE
https://www.youtube.com/channel/UC1GX6dXuXx706l-nfsST_8w/videos

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:https://www.e-synews.gr

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
https://www.dropbox.com/s/pln8t496h3ro6ix/ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΕΣΥ-25-10-2015.pdf?dl=0

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
https://www.dropbox.com/s/vyaw1vtv3m8y11p/ΔΙΑΚHΡYΞΗ-ΕΣΥ-ΤΕΛΙΚΟ.pdf?=0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου